Velkommen til Samisk KvinneForum

Dette er SNF-Sámi NissonForum / Samisk KvinneForums nye hjemmesider som fortsatt er under utarbeidelse. Sidenes hovedspråk er nordsamisk, men etterhvert vil informasjon komme også på norsk, russisk og engelsk. Foreløpig er nordsamisk- og norskspråklige sider i funksjon. Kontakt oss gjerne pr. e-post: snf@trollnet.no

SNF deltar på Arendalsuka også i år

SNF deltar også i år på Arendalsuka, slik som i fjor, sammen med de andre organisasjonene i Likestillings- og diskrimineringsutvalgets brukerutvalg. Les om brukerutvalget her

15. august arrangerer brukerutvalget debatt i Arendal og her er programmet

Arendalsuka består av veldig mange arrangement, og du kan lese om disse her

Om Arendalsuka:

“Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Arendalsuka vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt levende demokrati.”

Alexandra jubilerer - fyller 40 år!

alexandra-sm SNFs styremedlem Alexandra Artieva, som bor i Lujávri /Lovozero med sin familie, ønskes tillykke med fødselsdagen i dag! Vi takker for for din innsats i Sámi NissonForum så langt og ønsker deg god helse og at du kan bidra i vår organisasjon med fortsatt stor arbeidsglede og -iver!

Biret-Elle Láilá / Laila Somby Sandvik 75 år – gratulerer!

biret-elle-laila-small

Laila er en pioner - alltid blant de fremste for det hun har kjempet og stadig kjemper for. I anledning hennes 75-års dag den 22. mai 2017 vil vi trekke fram noen av de mest sentrale samfunnsområdene hun har engasjert seg i Les Mer Biret-Elle Láilá / Laila Somby Sandvik 75 år – gratulerer!

SNF-Samisk KvinneForum

SNF ble etablert som et nettverk i 1993 - for 24 år siden, og som en allsamisk organisasjon i 1998.

Les Mer SNF-Samisk KvinneForum

Bli medlem i SNF!

SNF MEDLEMSKAP   2017

Vi håper at du vil bli medlem i SNF-Sámi NissonForum ! Støtt vårt arbeid!

Verv gjerne andre!  Årskontigent: 150 NOK/SEK, 17 Euro

SNF Miellahttovuohta 2017

Sávvat ahte don searvvat SNF-Sámi NissonForum lahttun - doarjjo min barggu!

Hástte earáidge searvat!  Jahkásaš máksu: 150 NOK/SEK, 17 Euro

Her er  bankgiroblankett for betaling i Norge: snf-medlgiro15

For betaling i bank i Sverige, les her

For betaling i bank i Finland, se her

Vi selger tekstilbærenett (tygkassar)

nett

Sámi NissonForum selger bærenett (handlenett) av tekstil, på svensk: tygkassar. Les Mer Vi selger tekstilbærenett (tygkassar)

Tråante2017, 11. februar: SNFs seminar om kvinners rettigheter anno 2017.

Velkommen til seminar, som er et samarbeid mellom SNF, Kvinneuniversitetet i Norden og Vefsn Museum. Les Mer Tråante2017, 11. februar: SNFs seminar om kvinners rettigheter anno 2017.

SNFs nye logo - lanseres på SNFs stand i Tråante/Troanddin/Trondheim

SNF har utarbeidet ny logo, som vil bli presentert på vår stand under jubileumsuka Tråante2017 i Trondheim i februar. Design ved May Johanne Bakkland Ness og Valentina Sovkina.   Les Mer SNFs nye logo - lanseres på SNFs stand i Tråante/Troanddin/Trondheim

May-Lisbeth Myrhaug (1948-2017)

may-l-1Den samiske kvinnebevegelsen har mistet en medarbeider og en søster.  Minneord til May-Lisbeth Myrhaug som døde 4. januar 2017, 68 år gammel. Les Mer May-Lisbeth Myrhaug (1948-2017)

Tråante-jubileet 2017 – hva med kvinnenes innsats?

snf-foto-1Det er viktig å få fram mangfoldet i samiske kvinners liv og hvordan kvinner har arbeidet for både samenes kollektive rettigheter og kvinners egne rettigheter. Kvinners rett til å definere egen historie og styrke egen kulturarv bør derfor bli vektlagt i forbindelse med Tråante-jubileet i Trondheim i februar 2017, skriver SNF i denne ytringa som er sendt til sametingene og Samerådet,og er sendt som avisinnlegg. Tråante-jubileet skal feire 100 år siden det første samemøtet i 1917: 6.-9.februar 1917 hadde samer fra nord og syd et felles-møte for første gang.  Les Mer Tråante-jubileet 2017 – hva med kvinnenes innsats?